Oldalak

2010. július 3., szombat

Segítség, foltkór!

Na tessék, tudtam, hogy ez lesz, hogy egyszer csak kitör rajtam, mert a bennfentes ikertestvérem megfertőz!
Persze az is efelé sodort, hogy mindenféle maradékokból varrok ruhácskákat, meg sokat nézegettem Kriszti könyveit, és újságjait, aztán lettek kedvenc blokkjaim, segítettem Krisztinek néhány nagyobb foltos terv kivitelezésében, stb. ... Intő jel lehetett volna, mikor a rongyoszsák leapasztásának első nekibuzdulásakor egy foltos kis hátizsák került ki a kezem alól valahogy...


Aztán a már bemutatott napocskás kép, meg a maradékából varrt takaró, és a tavalyelőtti karácsonyi két takaró... szóval innen aztán már nem volt megállás, és hova torkollott ez a folyamat? Oda, hogy jobban szeretnék a végül máris kitalált, szélforgósra megálmodott, lila-sárga kockás takarócskával foglalkozni, mint, hogy befejezzem a félkész narancssárga kis ruhát, vagy, hogy Dóri barátnőm extra fekete blúzával foglalkozzak. Pedig egyébként az is megér egy m(i)esét. Dóriról tudni való, hogy visszafogott hétköznapi megjelenése mögött egy gothic lady rejtőzik, aki azonban gyakran kiszabadul, előszeretettel a Vámpírok báljának előadásaira menet. És ezért, és evégett, most összehozunk neki egy szuper kis fekete blúzt, ebből a szépséges, hímzett anyagból (már amennyire le tudtam fényképezni, egy fehér vásznat alátéve) :





és ebből a szabásmintából (Burda) :



Csak a felső rész szabásmintáját használjuk, de azt kicsit meghosszabbítva, és az eleje két oldalán fűzős díszítést belekomponálva. Egy olcsó, az eredetihez hasonló esésű anyagból kísérleteztünk, második nekifutásra szuperül sikerült modellezni a tervet. A próbához csak egyik ujjára szabtam ki a nagy, kiszélesedő részt, és ahogy a felemás ujjú blúzban néztem Dórit, megszületett az ötlet, hogy ha megtalálja(juk) a megfelelő csipkét a fűzésekhez (a belefűzendő, vékony, fényes selyemszalag már megvan), akkor azt használhatnánk arra is, hogy a tündéres rész levehető legyen az ujjáról, így aztán majd jobban ki tudná használni a kész darabot.
Hát szóval ennyi minden fut egyszerre, de a rám támadt foltkór miatt nehéz koncentrálni. Azért erős maradok, és betartom a megfelelő sorrendet, kompromisszumként szabad teret engedek az agyamban teret követelő foltvarrónak későbbi alkotások tervezgetésére. :)

Most már mindenképpen:
Folt. köv.

3 megjegyzés:

Zilla írta...

Sziasztok! Nagyon tetszenek, amiket varrogattok, és most ez a szabásminta különösen. A menyasszonyi ruhámhoz szeretnék ilyen ujjat varrni, de még nem találtam hozzá megfelelő szabásmintát, és most nagyon megörültem, hogy itt megláttam, de egyben el is szomorodtam egy kicsit! Hogy tudnám megszerezni? Hiszen Burdás, ki tudja, melyik számban van benne (ti biztosan). Nagy-nagy kérésem a következő lenne: valahogyan nem tudnátok nekem eljuttatni csak és kizárólag az ujja szabásmintáját (de azt egészen válltól)? Nagyon szeretném...

Köszönöm a válaszotokat!

a Matula ikrek írta...

Kedves Zilla!

Örülünk, hogy tetszenek a mi kis műveink.
Ez egy külön megvásárolható Burda szabásminta, 2484-es a kódszáma, de természetesen szívesen megrajzolom, és elküldöm neked az ujja szabásmintáját, csak írd meg, hányas méretben szeretnéd! :) Na, és persze gratulálunk a menyasszonysághoz! :)

Zilla írta...

Nagyon szépen köszönöm! E-mailben küldenéd, vagy postán? És ha megvásárolnám, mennyi pénzt kell rászánni? Még sose vettem Burdás szabásmintát... :) Egyébként a méretem 38/40(ujjára szerintem 38 is elég), a ruhát meg majd ahhoz tervezem tovább! :) Nagy vonalakban már megvan, és majd összedolgozom a terveket! Még egyszer köszi!

Megjegyzés küldése